DUMINICA ORBULUI: SE DĂ O ŞTAMPILĂ, CE FACEM CU EA?


Mâine mergem toţi în păr la votare? Mergem, cum nu? Ok, unde pun ştampila? Aia e, că nu ştiu! Aş anula votul, dar… DAR!

Mă uit în urmă, la tot ce s-a întâmplat în aceşti 26 de ani şi îmi dau seama că nu îmi pot permite faţă de mine, faţă de copiii mei, să dau vot de blam întregului eşichier politic, fără a face o cât de mică diferenţă. Deşi sunt conştienta că e imposibil, aş vrea ca măcar de data asta să văd că românii nu sunt un popor fără memorie, aş vrea ca măcar de data asta să văd că nu suntem chiar toţi spălaţi pe creier. Nu voi înşira aici partide, n-are rost.

Aş vrea ca indecişii să se gândeasca la tot ce s-a perindat pâna acum la butoane, la toţi cei care au făcut legile astea strâmbe, şchioape, incomplete, în general cu dedicaţie specială. Să zicem că şi-au amintit. Acum, inca un exerciţiu – două de memorie: 1. majoritatea parlamentarilor habar nu au avut ce au votat (un mic, foarte mic exemplu: http://ziarmm.ro/radeti-cu-oameni-ca-ei-senatorul-liviu-pop-si-dumnezeii-din-parlament/ ), 2. pensiile speciale pe care n-au uitat să şi le voteze, în deplină cunoştinţă de cauză (uite si argumentele tovarăşilor: http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/cum-sa-ti-maresti-pensia-in-cativa-pasi-simpli-parlamentarii-si-ar-putea-face-singuri-un-cadou-marti-in-plen.html ). Da, aşa cum au spus şi ei, parlamentarii de până acum ai României nu sunt oameni de rând, ca mine şi ca voi. Ei sunt speciali şi au nevoie de statut special. Dealtfel, treaba e consacrată  https://termene.ro/blog/raportul-mcv-sau-de-ce-parlamentarii-nu-sunt-oameni-obisnuiti/ .

Ei bine, ăştia ne cer votul mâine, fie că sunt în acelaşi partid în care au fost la momentele respective, fie că au sărit in alta barcă, bătând acum monedă pe teme istericoido-naţionaliste, cataractos-populiste sau vânos-moraliste. Brusc, au devenit „nepătaţii”. Brusc, au uitat cât au furat, cât rău au făcut României (un singur exemplu, că nu e timp pentru tot istoricul nemerniciilor ăstora: http://www.foxcrawl.ro/economie/defrisarea-padurilor-de-catre-holzindustrie-schweighofer-aranjata-in-epoca-psd-gerald-schweighofer-decorat-de-iliescu-cu-ordinul-national-pentru-merit/  si http://bn24.ro/document-exclusiv-decretul-de-decorare-a-lui-schweighofer-semnat-de-iliescu-si-nastase/ ). Sunt chestiuni care nu ar fi trebuit să se întâmple, care nu ar fi trebuit să apară, care ţin de bun-simţ, adică de ceva cu care oamenii ăştia n-au nicio legătură.

Unii, pârnăiaşi (fie şi cu suspendare) sau pârnăiabili (nu pentru că n-au fost dovediţi, ci pentru că încă se adună probe) se bat cu cărămida-n piept că sunt cei mai minunaţi, că altul mai bun decât ei nu există pe faţa pământului şi că sunt singurii capabili să scoată ţara din căcat. Sau s-o conducă, mă rog…

Da, sunt şi nou-intraţi pe scena politică, nu prea convingători (poate că nici n-au avut timp să facă dovada), nu sunt sigură că-s 100% integri şi nu am certitudinea că n-ar sta altă structură la butoane (canci informaţie, numai feeling-ul meu zice că nu-i treaba chiar limpede – sper să mă înşel), însă mă gândesc că o infuzie de idei noi n-ar strica. Problema e: sunt idei bune, există o viziune, o direcţie pe termen lung? Că de spălaţi pe creier cu texte cretinoido-corporatiste nu cred că avem nevoie, iar lideri printre aceşti new kids in the flock n-am prea văzut. Adică or fi, dar le-o lipsi carisma…

În orice caz, dacă după distribuirea voturilor s-o face ţara roşie, propun o „sfeştanie” temeinică la Parlament, o „tămâiere” profundă întru alungarea duhului lăcomiei printre noii aleşi (nu vă faceţi griji, că nu scăpăm nici de ăia vechi, c-o să muncim de-o să ne sară ochii să le plătim avantajele pe care le-au obţinute fi şi după numai un mandat) si alungarea grabnică a nepăsării şi a nesimţirii. Cu bâta, la prima abatere!

 

De alinoasadixit

Lasă un comentariu